Over mij

Dit is de persoonlijke website van Michel Stuyts. Op deze pagina's experimenteer ik wat met internettechnieken. Je kan hier een beetje kennis met mij maken. Kies één van de onderwerpen hierboven om meer over mij en mijn interesses te weten te komen.

Voor het maken van deze website heb ik gebruik gemaakt van de programma's Notepad++ en Adobe Photoshop CC. Deze website is opgebouwd uit HTML, CSS en Javascript en maakt gebruik van JQuery en Bootstrap. Alle gebruikte foto's zijn eigen materiaal.

Muziek

Ik ben op een aantal verschillende manieren met muziek bezig, daarom hier een overzichtje.

Muzikant

Ik speel verschillende instrumenten. Ik ben begonnen met gitaar en tegenwoordig bespeel ik die zowel in standaard-stemming als in DADGAD-stemming. Daarnaast speel ook nog bouzouki (in GDAD-stemming) en bodhran. Nu en dan speel ik eens op mandoline en banjo-mandoline en sporadisch neem ik ook wel eens een tin whistle, een low whistle of een blokfluit ter hand.

Sinds een paar jaar speel ik bij Stagecoach bouzouki en bodhran. Dit is een fijne groep waarmee we bluegrass en Ierse folk spelen en dat is vooral veel ambiance.

Instrumentenbouw

Op de Stage voor Traditionele Volksmuziek in Gooik heb ik een aantal keer de stage Instrumentenbouw gevolgd. Ik heb dus ondertussen een aantal zelfgemaakte instrumenten: een hommel, een hakkebord en een scifonie. Het geeft veel voldoening om je eigen instrument te maken.

Folk in Antwerpen

Ik ben medeoprichter en redacteur van de website Folk in Antwerpen. Met deze website hopen we dat meer mensen hun weg zullen vinden naar de diverse folkactiviteiten in het Antwerpse. Het is dus vooral een kalender met de activiteiten van alle folkorganisatoren in het Antwerpse. Daarnaast komen er ook verslagen en andere artikels in verband met Folk in Antwerpen op de site: www.folkinantwerpen.be

GIS

Professioneel

Professioneel ben ik werkzaam als GIS-coördinator bij de gemeentes Edegem en Kontich. Geen idee wat GIS is? GIS is een Geografisch Informatie Systeem en ik coördineer dus alle locatiegebonden informatie van het gemeentebestuur. Wil je meer weten over GIS, kijk dan eens op Wikipedia.

Vrije tijd

Uiteraard interesseert GIS mij ook buiten het werk, daarom heb ik op het internet een aantal projectjes in verband met GIS en kaarten opgezet:

GIS-links

Op het internet is er heel wat interessante informatie te vinden ivm GIS. Hierbij een aantal van mijn favorieten:

  • Informatie Vlaanderen: De dienst van de Vlaamse Overheid die zich bezig houdt met geografische informatie.
  • OpenStreetMap: Een crowdsourced kaart van de hele wereld. Een soort Wikipedia voor kaartmateriaal.
  • QGIS: Geweldige open-source (lees: gratis) GIS-software. Een echte aanrader!
  • Geo-How-To: Een wiki-website over GIS en Geografie.
  • GeoNe.ws: Nieuwtjes over GIS, kaarten, ...
  • OSGeo: Een organisatie die open-source GIS- en kaarten-software verspreid (o.a. QGIS).

Fotografie

Wanneer ik met fotografie begonnen ben, kan ik me al niet goed meer herinneren, maar mijn eerste fotografische experimenten waren met een analoge point-and-shoot tijdens de familievakanties met mijn ouders. Zelfs toen al had ik een voorliefde voor natuurfotografie. Mijn eerste analoge SLR was er eentje van Russische makelij en was afkomstig van één of ander winkeltje op het Falconplein in Antwerpen. Het was met dat toestel dat ik echt gebeten werd door fotografie. Technisch stelden mijn foto’s nog niet veel voor, maar het was een hele wereld die voor mij open ging. Om één af andere duistere reden ben ik nadien weer overgeschakeld naar een analoge point-and-shoot. Waarschijnlijk gebeurde die omschakeling om praktische redenen, maar ook het fotograferen kwam op een lager pitje te staan. In 2005 ben ook ik overgeschakeld naar digitaal, maar in eerste instantie was dat met een digitale point-and-shoot van HP. Achteraf gezien was dat ding van erbarmelijke kwaliteit, maar ik heb er toch heel wat foto’s mee gemaakt. Doordat ik keer op keer tegen de technische beperkingen van dat toestel opliep, heb ik in 2008 mijn eerste DSLR gekocht. Op dat moment heb ik de keuze voor Canon gemaakt en tot nu toe ben ik dat merk nog steeds trouw.

Sindsdien ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de technische kanten van de fotografie door cursussen en workshops. Daardoor is de kwaliteit van mijn foto’s er enorm op vooruit gegaan. Het resultaat daarvan kan je op mijn fotowebsites bekijken.

Wat betreft onderwerpen houd ik me vooral bezig met natuurfotografie en concertfotografie. Dit zijn vrij uiteenlopende thema's, maar ze bieden een breed spectrum aan creatieve mogelijkheden voor mij als hobby-fotograaf.

Ik heb ondertussen een aanzienlijke collectie digitale foto's. Een aantal daarvan bewaar ik op het internet en zijn door iedereen vrij te bekijken in mijn portfolio No Road Home. Ik schrijf ook een blog over fotografie die te lezen is op blog.noroadhome.com. Voor mijn natuurfoto's heb ik een aparte website. Die foto's kan je bekijken op fototuin.be

Al mijn foto's zijn auteursrechtelijk beschermt. Wil je graag een door mij gemaakte foto gebruiken op het internet of afgedrukt, neem dan vooraf contact met mij op en dan kunnen daarover afspraken gemaakt worden.